???? (Loss Aversion Bias)

اشتباه رفتاری زیان گریزی

 

در برخی زمان ها تمایل افراد به پرهیز از زیان، بیشتر از کشش آنها به سمت کسب سود است.

 

تمایل افراد به پرهیز از زیان، بیشتر از کشش آنها به سمت کسب سود است و از نظر روانی امکان وقوع زیان به طور متوسط دو برابر امکان کسب سودی به همان میزان در تصمیم گیری افراد موثر است.شاید در ابتدا جمله بالا کمی گیج کننده باشد اما برای درک بهتر، می توان اینطور گفت که برای یک شخص زیان گریز ضرر هزار ریالی دارایی مطلوبیتی برابر با سود دو هزار ریالی است که نشان می دهد وقتی میزان سود و زیان با هم برابر باشند افراد در آن دارایی سرمایه گذاری نمی کنند چرا که زیان برای آنها نسبت به سود بار روانی سنگین تری را دارد. اما در واقعیت همین ویژگی اخلاقی باعث کم شدن سود و بیشتر شدن ضرر ها می شود .

اما موضوعی که به اشتباه در بین برخی سرمایه گذاران در بازار سرمایه شایع است این است که یک فرد آنقدر صبر می کند و منتظر می ماند تا اینکه یک سرمایه گذاری زیان ده ( مثلا سهمی ه اید و همچنان افت می کند) نتیجه مع دهد و رونق بگیرد و این استراتژی می تواند خطرناک باشد چرا که بهترین پاسخ در شرایط زیان، دارایی و سرمایه گذاری آن در فرصت های دیگری در سهم است . 

وارن بافت ثروتمند ترین مرد جهان از راه سرمایه گذاری در بازار سهام در دو قانون جالب می گوید:

قانون اول : هرگز پول از دست ندهید 

قانون دوم : هرگز قانون اول را فراموش نکنید

شاید یکی از دلایلی که ما این قانون را زیر پا می گذاریم همین موضوع تبدیل شدن از ریسک گریز به ریسک پذیر باشد.

نکته جالب آنجاست که زیان گریزی را به 

ریسک گریزی(Risk Aversion) و 

ریسک پذیری یا ریسک طلبی (Risk lover)  ارتباط بدهیم.

اگر فردی سرمایه گذاری خود را رو به رشد و ترقی ببیند ریسک گریز می شود و با شتاب سود خود را شناسایی کرده و آن سرمایه گذاری را می د چرا که ترس از آن دارد که بازار مع عمل کرده و سودهای او از بین برود. اما زمانی که سرمایه گذاری های او در زیان باشد فرد ریسک پذیر شده و سرمایه گذاری های زیان ده خود را حفظ می کند چرا که امیدوار است شرایط تغییر کند و سرمایه گذاری های او از زیان خارج و به سود تبدیل شود. موضوع ریسک گریز بودن افراد در شرایط سود با بحث طمع متفاوت است چون طمع زمانی معنا دارد که سرمایه گذاری شخص رشدی را در پیش نداشته اما به امید رشد بیشتر دارایی خود را به نمی رساند اما ریسک گریز بودن در سود یعنی سرمایه گذاری احتمال زیاد در ادامه رشد را خواهد داشت اما شخص اطمینانی به این رشد ندارد و ترس از برگشت روند به منفی را دارد. 

یک فرد مطلع از نحوه صحیح سرمایه گذاری در بازار سرمایه، باید بتواند با آموخته های خود در جایی مناسب از سهم خود خارج شود. بدون اینکه در گیر این اشتباه رفتاری شود . حد ضرر را کجا بگذارید و بدون چون و چرا در همان حد ضرر از سهم خارج شوید تا اول بتواند سرمایه خود را حفظ کند و سپس بتواند در زمان مناسب از بازار کسب سود کنید. 

با داشتن حد ضرر و شجاعت در در حد ضرر می توان از اشتباه رفتاری تبدیل شدن از ریسک پذیر به ریسک گریز جلیوگیری کرد و همین موضوع بخش اعظمی از موفقیت شما در بازار سهام را تضمین می کند.


دفترچه یادداشت یک تریدر سرمایه ,گذاری ,زیان ,ریسک ,گریز ,بازار ,سرمایه گذاری ,ریسک گریز ,اشتباه رفتاری ,ریسک پذیر ,زیان گریزی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

مجله اینترنتی گپ مپ شرکت هوداک سیستم فرتاک دانلود رایگان صنعت گردشگری در شهرستان ساوه دانلودی ها تعمیرات لوله - تاسیسات لوله رسا تاسیسات مارکت آنلاین آهارمهره | online shop aharmohreh سال هایی بعد